Updated to Version 4.1.6325...., devices no longer show in Axial. What happened?

  • 82 Views
  • Last Post 05 October 2017
pg350a@yahoo.com posted this 02 October 2017

Just updated to Pro version 4.1.6325....

None of my devices seem to be in the new version.  Device screen is completly blank.  No devices show at all.

What did i do wrong this time?

Suggestions please.

Thanks

Order By: Standard | Newest | Votes
rscott posted this 02 October 2017

Try to give it a reboot, if that doesn't help, send us your logfile.txt file.

jonnysax posted this 02 October 2017

See my "devices not visible" thread a few line down ont he main page... its a weird fix, but it worked for me.  

pg350a@yahoo.com posted this 02 October 2017

Thanks for the tips.  Did try the "devices not visible", made no difference.  

 

How exactly do I find and send the logifle?  So i don't mess that procedure up also.  

Thanks

 

rscott posted this 02 October 2017

You can locate the logfile by visiting your help/support menu. It'll open up a folder pointing at the file itself.  From there, it's sometimes easier to paste the contents into a gist and then share the link to the gist.

pg350a@yahoo.com posted this 03 October 2017

 

 

10/1/2017 7:38:08 PM: socket: Opened!

10/1/2017 7:38:08 PM: Cloud: Cloud connected!

 

10/1/2017 8:02:52 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

10/1/2017 8:02:52 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

10/1/2017 8:02:52 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

10/1/2017 8:02:52 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:03:22 PM: doServiceTest()

10/1/2017 8:03:23 PM: Service appears to be running already. Will not attempt restart.

 

10/1/2017 8:03:35 PM: DirectConnect: New client connected from 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:08:38 PM: Error during InControlHa.com authentication - System.Net.WebException

The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.

The remote certificate is invalid according to the validation procedure.

   at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)

   at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)

   at System.Net.WebClient.DownloadString(String address)

   at MLS.Common.InControlHaComWebClient.getAuthToken() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.Common\InControlHaComWebClient.cs:line 82

   at MLS.Common.InControlHaComWebClient.authenticate() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.Common\InControlHaComWebClient.cs:line 130

10/1/2017 8:08:38 PM: doServiceTest()

10/1/2017 8:08:38 PM: Unable to check for plugin updates - System.NullReferenceException

Object reference not set to an instance of an object.

 

   at MLS.InControl.Gui.MainWindow.updatePlugins() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.InControl.Gui\Main\MainWindow.xaml.cs:line 1118

10/1/2017 8:08:38 PM: Starting Service

10/1/2017 8:08:38 PM: Should attempt restart: True

10/1/2017 8:08:38 PM: consoleProcess == null: True

10/1/2017 8:08:40 PM: Error during FloorPlanMetaData - System.ServiceModel.EndpointNotFoundException

There was no endpoint listening at http://localhost:1178/zwave/floorPlanMeta?password= that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details.

Unable to connect to the remote server

 

Server stack trace: 

   at System.ServiceModel.Channels.HttpChannelUtilities.ProcessGetResponseWebException(WebException webException, HttpWebRequest request, HttpAbortReason abortReason)

   at System.ServiceModel.Channels.HttpChannelFactory`1.HttpRequestChannel.HttpChannelRequest.WaitForReply(TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.RequestChannel.Request(Message message, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Dispatcher.RequestChannelBinder.Request(Message message, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)

 

Exception rethrown at [0]: 

   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)

   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)

   at MLS.InControl.Gui.HaDeviceService.IzWaveSVC.getFloorPlanMetaData(String password)

   at MLS.InControl.Gui.HaProxy.WebServiceProxy.<>c__DisplayClass159_0.<getFloorPlanMetaData>b__0() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.InControl.Gui\HaProxy\WebServiceProxy.cs:line 1734

10/1/2017 8:08:41 PM: Error during getFloorPlanImageAsync - System.ServiceModel.EndpointNotFoundException

There was no endpoint listening at http://localhost:1178/zwave/floorPlanFile that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details.

Unable to connect to the remote server

 

Server stack trace: 

   at System.ServiceModel.Channels.HttpOutput.WebRequestHttpOutput.GetOutputStream()

   at System.ServiceModel.Channels.HttpOutput.Send(TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.HttpChannelFactory`1.HttpRequestChannel.HttpChannelRequest.SendRequest(Message message, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.RequestChannel.Request(Message message, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Dispatcher.RequestChannelBinder.Request(Message message, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)

   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)

 

Exception rethrown at [0]: 

   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)

   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)

   at MLS.InControl.Gui.HaDeviceService.IzWaveSVC.getFloorPlanFile(String password, String imageId)

   at MLS.InControl.Gui.HaProxy.WebServiceProxy.<>c__DisplayClass161_0.<getFloorPlanImageAsync>b__0() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.InControl.Gui\HaProxy\WebServiceProxy.cs:line 1766

10/1/2017 8:08:45 PM: Shutting down a possible rogue service

 

10/1/2017 8:08:40 PM: Original FolderC:\Windows\system32

10/1/2017 8:08:40 PM: Changed to:C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:40 PM: Starting Service

10/1/2017 8:08:40 PM: Preparing service base

10/1/2017 8:08:40 PM: Original FolderC:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:40 PM: Changed to:C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:42 PM: Config file location: C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Roaming\Moonlit_Software,_LLC\MLS.ZWave.Service.exe_Url_3rrr3by1xi2j0yuef21xgz0sko14kpmk\4.1.6325.20455\user.config

10/1/2017 8:08:42 PM: Running service base

10/1/2017 8:08:50 PM: Starting version 4.1.6325.20455

ZenLib: True

StickType:OpenZWave

ComPort:5

Service:True

 

10/1/2017 8:08:56 PM: Unable to stop service - System.ServiceProcess.TimeoutException

Time out has expired and the operation has not been completed.

 

   at System.ServiceProcess.ServiceController.WaitForStatus(ServiceControllerStatus desiredStatus, TimeSpan timeout)

   at MLS.Common.ZWaveServiceHelper.stopZWaveService(Process consoleProcess, Boolean stopService) in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.Common\ZWaveServiceHelper.cs:line 205

10/1/2017 8:08:57 PM: Restarting Service after shutting down rogues.

10/1/2017 8:08:57 PM: Starting Service

10/1/2017 8:08:57 PM: Should attempt restart: True

10/1/2017 8:08:57 PM: consoleProcess == null: True

 

10/1/2017 8:08:59 PM: checkService() called.

 

10/1/2017 8:08:57 PM: Original FolderC:\Windows\system32

10/1/2017 8:08:57 PM: Changed to:C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:57 PM: Starting Service

10/1/2017 8:08:57 PM: Preparing service base

10/1/2017 8:08:57 PM: Original FolderC:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:57 PM: Changed to:C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA

10/1/2017 8:08:57 PM: Config file location: C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Roaming\Moonlit_Software,_LLC\MLS.ZWave.Service.exe_Url_3rrr3by1xi2j0yuef21xgz0sko14kpmk\4.1.6325.20455\user.config

10/1/2017 8:08:57 PM: Running service base

10/1/2017 8:09:06 PM: Starting version 4.1.6325.20455

ZenLib: True

StickType:OpenZWave

ComPort:5

Service:True

 

10/1/2017 8:09:09 PM: Cloud: Attempting to connect to cloud server over chanId: ce586...

10/1/2017 8:09:09 PM: Plugin: Processing C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA\plugins\EnhancedSecurity.dll

10/1/2017 8:09:09 PM: Plugin: Processing C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA\plugins\FoscamController.dll

10/1/2017 8:09:10 PM: Loaded Controller Plugin HaFoscamController

10/1/2017 8:09:10 PM: Plugin: Processing C:\Program Files (x86)\Moonlit Software, LLC\InControl HA\plugins\VirtualHaController.dll

10/1/2017 8:09:10 PM: Loaded Controller Plugin VirtualHaController

10/1/2017 8:09:10 PM: Crash in DeviceManager getController task - System.Data.EntityException

The underlying provider failed on Open.

Internal error: Fatal failure of the lock subsystem for this database. [ Db name = C:\ProgramData\ZWave\zwave.sdf ]

   at System.Data.EntityClient.EntityConnection.OpenStoreConnectionIf(Boolean openCondition, DbConnection storeConnectionToOpen, DbConnection originalConnection, String exceptionCode, String attemptedOperation, Boolean& closeStoreConnectionOnFailure)

   at System.Data.EntityClient.EntityConnection.Open()

   at System.Data.Objects.ObjectContext.EnsureConnection()

   at System.Data.Objects.ObjectQuery`1.GetResults(Nullable`1 forMergeOption)

   at System.Data.Objects.ObjectQuery`1.System.Collections.Generic.IEnumerable<T>.GetEnumerator()

   at System.Collections.Generic.List`1..ctor(IEnumerable`1 collection)

   at System.Linq.Enumerable.ToList[TSource](IEnumerable`1 source)

   at MLS.ZWave.Data.DbHaDevice.toList(IQueryable`1 data, zwaveEntities context) in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.ZWave.Data\DbHaDevice.cs:line 591

   at MLS.ZWave.Data.DbHaDevice.getDevices() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.ZWave.Data\DbHaDevice.cs:line 171

   at MLS.HA.DeviceController.Common.HaControllerInterface.DeviceManager.loadDevices() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.HA.DeviceController\DeviceManager.cs:line 540

   at MLS.HA.DeviceController.Common.HaControllerInterface.DeviceManager.loadControllersAndDevices() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.HA.DeviceController\DeviceManager.cs:line 336

   at MLS.HA.DeviceController.Common.HaControllerInterface.DeviceManager.<.ctor>b__67_0() in Z:\work\mls\MLS.ZWave.Controller\MLS.HA.DeviceController\DeviceManager.cs:line 266

10/1/2017 8:09:10 PM: Checking version

10/1/2017 8:09:10 PM: socket: Opened!

10/1/2017 8:09:10 PM: Cloud: Cloud connected!

10/1/2017 8:09:12 PM: DirectConnect: New client connected from 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:11:06 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:13:46 PM: Cloud: SocketIo_Error (msg) SocketClient error :-: Unable to read data from the transport connection: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. - System.IO.IOException

Unable to read data from the transport connection: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.

A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond

   at System.Net.Security._SslStream.EndRead(IAsyncResult asyncResult)

   at System.Net.Security.SslStream.EndRead(IAsyncResult asyncResult)

   at SuperSocket.ClientEngine.SslStreamTcpSession.OnDataRead(IAsyncResult result)

10/1/2017 8:13:46 PM: Cloud: SocketIo_Error (inner) - System.Net.Sockets.SocketException

A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond

 

   at System.Net.Sockets.Socket.EndReceive(IAsyncResult asyncResult)

   at System.Net.Sockets.NetworkStream.EndRead(IAsyncResult asyncResult)

10/1/2017 8:13:47 PM: Cloud: Attempting to connect to cloud server over chanId: ce586...

10/1/2017 8:13:47 PM: socket: Opened!

10/1/2017 8:13:47 PM: Cloud: Cloud connected!

 

10/1/2017 8:15:30 PM: doServiceTest()

10/1/2017 8:15:31 PM: Service appears to be running already. Will not attempt restart.

 

10/1/2017 8:15:39 PM: DirectConnect: New client connected from 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:22:08 PM: DirectConnect: Session closed 127.0.0.1

 

10/1/2017 8:22:21 PM: doServiceTest()

10/1/2017 8:22:22 PM: Service appears to be running already. Will not attempt restart.

 

 

 

10/1/2017 8:22:29 PM: DirectConnect: New client connected from 127.0.0.1

 

10/2/2017 12:58:26 PM: socket: Opened!

10/2/2017 12:58:26 PM: Cloud: Cloud connected!

 

pg350a@yahoo.com posted this 03 October 2017

sorry about that big post. 

i couldn't get gist to work for me.

 

rscott posted this 04 October 2017

I'm not sure that I am seeing the full log file; there's a large gap of time where nothing was written. 

Could you delete your current logfile, reboot your computer, start Axial server, then send another copy of the logfile after 5 minutes? 

P.S. For the gist, just open and copy the text from the file, then paste it into the main box on the page, then hit "Create secret Gist" - when the page comes back, you can copy/paste the URL from  your browser into here. 

pg350a@yahoo.com posted this 05 October 2017

thanks for the help.   lets hope i got it right.

this is all the info that was in the logfile.  not much.  i selected all and copied and pastied like you instructed.

thanks

 

 

  https://gist.github.com/anonymous/894b737301210a79496ffffa3b4623ae

rscott posted this 05 October 2017

You are right, not much in the log file. Could you contact support directly and include the logfile? We can go from there once you do. 

Close